oncontextmenu="return false"

Mår inte toppen

Har varken haft ork eller lust att börja på en ny teckning eller målning under de senaste dagarna. Tror dock jag kommit på vad det är jag har råkat ut för, nämligen magkatarr. Det kan jag ju bara meddela er att det inte är roligt..

Så fram tills att jag mår lite bättre kommer det nog tyvärr bli ganska så glas uppdatering, men bara för att ni ska få något att titta på när ni klickar er in här så blir lite foton som jag fotograferade när jag var och åkte skidor för några dagar sedan..


Dålig uppdatering

Oj oj oj, vilken dålig uppdatering det har varit här. Tänkte bara säga att jag faktiskt lever.

Att åka skidor gick galant och trillande endast en gång(dock skyller jag lite grann på mamma då hon var ivägen ;) ) Det var i alla fall en mycket trevlig dag med strålande väder. Det är såna vinterdagar ´man vill ha!

Igår däremot var inte alls en trevlig dag. Låg i sängen hela dagen, magsjuk. Det var inte alls roligt kan jag meddela er. Mår lite bättre idag. Frågan är om det blir någon fest idag, känns inte som någon jättebra idag då man precis varit(och är fortfarande lite) sjuk. Tror magen kommer protestera ännu mer om den får alkohol i sig...

Skidor

I morgon blir det dags för mig att åka skidor (igen?!). Förhoppningsvis kanske det går lite bättre då och slipper att trilla x antal gånger osv. Fast att stå för underhållningen och så är jag ju ändå ganska så bra på. I alla fall förra gången jag åkte skidor.

Är jag nästa Anja Pärsson kanske? Hm.. nej det är nog att ta i med en stor dos, ser det hela som något roligt helt enkelt. Roligt att lära sig något nytt även om jag då förtillfället inte alls är bra. Sen får man ju passa på nu när det är massa snö också eller hur?

The eye

Jag har en tendens att börja på en bild och sedan inser att detta kanske var lite väl jobbigt projekt att göra. Eftersom jag har ganska så dåligt tålamod så vill jag att man ska se resultatet ganska så snabbt, eller jag vill att det ska bli som jag vill i alla fall. Vilket det såklart inte alltid kan blir.
Igårkväll startade jag rita "the eye", gav upp efter sisådär en timme. Så nu har jag under den senaste timmen försökt att få den klar. Vet inte vad jag tycker om den.. det är i alla fall grymt svårt att rita ögon på ett A4a papper jag kommit fram till..
Aja.. här är i alla fall resultatet:


Bra låt

Jag får oftast låtar på huvudet som jag sedan spelar om och om igen i några dagar, alternativ några veckor. Tills jag tröttnar på låten för en stund och hittar en ny. Förra veckan var det New York-Paloma Faith. Och just nu är det denna låten. Mycket fin och bra låt måste jag ta och säga!

Mina planer

Igår blev det lite fest igen. Blev en mycket trevlig kväll med trevliga människor. Så tack så mycket för att min kväll blev lyckad i alla fall!.

Mina planer för dagen? Har inga planer direkt, tar dagen som det kommer så får vi se vart det slutar. Ska dock "ta tummen ur röven"(konstigt uttryck?) och försöka göra klart alla(eller okej de flesta) arbetsproverna så att jag snart kan skicka in dom till högskolorna, så har man helt enkelt det ur världen! Sedan försöka(försöka säger jag faktiskt, vilket innebär OM jag orkar) söka lite jobb med..

(Gammal bild, ett år sedan denna gjordes faktiskt)


Monsterkatten

På förmiddagar brukar det oftast stå "bus" i min lilla katts panna. Jag som tänkte ta lite fina kort på henne när hon hade sin lila råtta i munnen gick ju inte så jättebra. Att försöka få en "monsterkatt" att ligga still i mer än 1 sekund är i princip omöjligt. Lyckades dock ändå få några rätt skapliga kort, även om de tyvärr är lite suddiga.
Kanske ska man ta och passa på att ta kort nu då hon ligger helt utslagen i min säng tillsammans med den andra "latkatten" som jag så fint kallar han.




Idag

Idag mår jag faktiskt mycket bättre! Har tillochmed varit utanför huset idag(dock var det mer eller mindre ett måste då jag hade möte på arbetsförmedlingen).
Idag fick jag också en väldigt stor lust att rita igen. Så idag blev det en karikatyrteckning(som jag inte är så duktig på att göra.. men övning ger färdighet). Så här är resultatet. Blev en MrBean-karikatyr ;)

(Ser nu att jag kanske inte riktigt var klar med den, men ähh orka inte fixa det nu)

Längtan

När man är sjuk, nerbäddad i sängen och se på tv hela dagarna(som jag gjort sedan i lördags egentligen) börjar man känns sig en aningens rastlös..
Det får en att längta till en massa saker, som tex:
Vill ut och springa.
Vill ta ett dopp i en varm och skön pool/alternativt varmt hav.
Vill ha solbrända ben --> Ge mig sommar nu!
Vill ha ett jobb.
Vill bli frisk (såklart!).
Vill få tillbaka min tecknarlust.
Vill ut från huset, vara med kompisar, håller lite smått på att bli galen att sitta här hemma själv hela dagarna.

Ja finns som sagt mycket jag vill just nu. Här kommer lite bilder som får en att kanske framförallt längte ännu mer till värmen!




(Bilderna är tagna av MIG)


Work in progress

Denna teckning började jag med i Fredags, sedan dess har den nu legat orörd. Av någon anledning har jag bara inte orkat rita något nu när jag är sjuk och så. Men tänke i alla fall visa två så att säga "work in progress" bilder.

Ser ni vem det är då?
En relativt ny artist som bland annat sjunger Love Story


Sjuk

Jaha så har man då gått och blivit sjuk. Varför detta? Är det för att jag inte har ett skit att göra och därför förtjänar jag att få bli lite sjuk?. Aja började egentligen redan känna mig krasslig i Lördags. Idag när jag vakande var det bara ännu sämre, vakna upp alldeles kallsvettig, ont i halsen. Så med andra ord är det väll inte så svårt att gissa vad jag ska göra idag, borra mig ner under täcket, se på massa filmer och försöka att bli frisk. Hoppas er Måndag startade lite bättre än min i alla fall! :)


Segdag

"Som man bäddar får man ligga" brukar man ju säga. Ja det är precis det jag får göra idag. Igår blev det fest med några kompisar som förövrigt var mycket trevligt! Dock är dagen efter inte alls lika rolig av någon anledning, seg som tusan. Man orkar inte göra någonting förutom att ligga och glo på tvn. Men som sagt det är ju bara mig själv jag kan skylla på eller hur?;)

Så med andra ord kan ni säkert lista ut vart resten av kvällen ska spenderas(TVN och se melodifestivalen skulle jag tro).


(gammal bild sen förra året)

Leaf in the heart

Igår och idag har det varit en riktig slappsidag, med massa filmtittande och godisätande samtidigt som jag och en kompis var lite kattvakt åt massa söta katter!.

Nu är jag i alla fall hemma hos mig igen och färdigställde precis denna teckning.
Tog lite insperation från mina tidigare två målningar som jag gjort


Del 2

Eftersom jag häromdagen visade teckningar jag gjorde första delen av 2009 så tänkte jag nu visa del 2. Detta är alltså några av de teckningar jag gjorde från perioden Juni-December






Liten tjej möter STORA blommor

Såhär kan det sluta när man inte har något och göra och man har promarkes och papper i närheten.
En liten tjej möter STORA blommor

Det är okej att skratta

I Söndags var jag och åkte skidor. Tänkte jag skulle dela med mig av lite roliga händelser som händer under dagen. (Kom ihåg att det bara var andra gången i mitt liv som jag stod på ett par skidor).

Första saken:
Lina och jag beslutar oss för att vi ska ta en annan väg ner, när vi kommit halvvägs inser vi att det var väldigt många gupp på denna väg så vi beslutar oss att hålla oss in till kanten för att undvika att bryta armar och ben. Som ni säkert kan räkna ut gick detta inte så bra.. När vi nästan var nere för backen körde först jag in i ett träd, bokstavligen talat alltså, lite som att jag försökte krama trädet. Tätt därefter gör Lina samma misstag. Så där står vi och krama trädet samtidigt som det kör förbi ett 10tal personer. Pinsamt? Ehm.. ja

Andra saken:
Åker i liften, missar att det är en stor grop och slår ungefär knut på mina ben och ramla. Så där ligger jag mitt i banan där liften går och får inte av mig skidorna. Så jag kryper ut åt sidan så gott det går, med nöd och näppe han jag undan innan personen bakom mig åkte förbi. Samma här, ja det var en aningens pinsamt

Tredje saken(som mamma tyvärr råkade se och fotade):
Lina och jag står stilla i backen och tvekar om vi ska åka ner. Rätt som det är råka jag köra in i en minimal snöhög(om man ens kan säga det). Försöker återigen ta mig upp, men misslyckas. Då får Lina för sig att hjälpa mig. Vilket inte heller går så bra då hon inte kan stanna och håller nästan på att åka in i ett träd igen. Så där ligger jag och skrattar i säkert fem minuter innan jag ens har kraften att kunna ta mig upp. Samtidigt står mamma och co. och gapskrattar åt mig, samt några andra personer med.



(vad exakt håller jag på med här? :S)

Ja vad säger man? Jag stod nog för underhållningen i backen i Söndags kan jag ju säga.
Men måste också tillägga att jag inte bara trillade utan klarade mig faktiskt ganska bra på att åka ner för barnbacken i alla fall ;)


Del 1

Bara för att det är ett nytt år och för att detta är min nya blogg tänkte jag visa en bråkdel av de teckningar jag ritade under början av 2009! :) En del två av de bilder jag ritade under andra delen av 2009 kommer en annan dag :)





(inte tillåtet att kopiera dessa bilder!)


Så har ni någon favorit av dessa?
Kom ihåg att jag blev väldigt nöjd med bilden på Madonna när jag gjorde den. Nu skulle jag kanske vilja göra lite ändringar, fast det ska jag inte. Kul att se vad man har gjort under året ju :)


Karikatyr

Sådär mitt i natten har ju nu börjat på en liten karikatyr av en känd person. Är inte så haj på det dära med att göra om personer till tecknade figurer som ser roliga ut. Men som jag brukar säga, någongång måste ju vara den första. Dock tror jag att jag får fortsätta i morgon med denna då jag börjar bli riktigt trött.

Så frågan till er som läser detta kan ni se vem detta ska föreställa?

ps: Liten ledtråd(vet inte om det hjälper), men personen i fråga dog förra året.


Lördag

Jaha nu har man precis tittat på Melodifestivalen, tyckte inte riktigt det var rätt som gick vidare till finalen kanske men helt klart godkänt. Av någon anledning så har ändå den dära grymt irriterande låten "Singel" fastnat i mitt huvud.. ska alltid få de jobbiga och irriterande låtarna i huvudet, varför?!

Nu ska i alla fall jag och mina fina vän sjunga lite singstar här, inte för att vi har superröster, men hej vad gör det om hundra år?!


Måste även tipsa er om att räkor, vitlöksbröd och vitt vin är supergott tillsammans!:)


Hoppas ni får en fortsatt trevlig Lördagskväll

I'll be there for you

Under gårdagen hann jag dessutom med att måla ytterligare en teckning med min nya vän promarker. Kanske bättre att säga väldigt tidigt idag på morgonen då jag började med denna teckning runt ett. Nåja blev ganska nöjd med resultatet i alla fall, fortfarande ovant att tuschen flyter ut så lätt, och dessutom har jag ju inte så stort urval på pennor så.. Ska ut på jakt nästa vecka och se om det finns såna pennor i någon butik i närheten tänkte jag.



Nu när jag ser dessa bilder vill jag måla meeeer. Men dum som jag är så glömde jag pennorna hemma. (befinner mig på Öland för tillfället).



Promarker!

YAY! Idag kom min promarkes pennor hem. Har precis testat dom lite grann och måste säga att jag verkligen älskar dom! Ska helt klart beställa ännu fler färger inom snart framtid.. just nu har jag tyvärr bara 10 stycken men det är ju i alla fall en bra början ;)


Sen en tid tillbaka



(Gammal bild, ritad för ett år sedan)
Denna låt spelas om och om igen på min spelningslista.
Kanske för att jag känner igen mig i texten väldigt mycket..

Melissa Horn- Sen en tid tillbaka
Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort

Scared of lonely



RSS 2.0