oncontextmenu="return false"

Vår

Strålande dag idag också! Har varit ute och gått en liten runda idag och vet ni vad? Jag såg en geting för första gången detta året. Det är för mig ett stort vårtecken. Att dessutom höra fåglarna kvittra och en och annan blomma som kikar fram visar ju bara ännu mer att våren har anlänt. Helt underbart ju! Funderar skarpt på att ta en liten runda till om en stund, bara för att vädret är så underbart.

äntligen!

Äntligen har jag sökt alla dessa utbildningar som jag kan tänka mig gå till hösten. Hela tio utbildningar har jag sökt så kommer jag inte in på någon utav dessa så vet jag inte vad jag ska ta mig till. Så ni där ute i cyberspace, hålla tummarna att jag kommer in på någon av dessa. Jag vill vill vill!

Live well

Oj var ett tag sedan jag uppdaterade här sist. Men anledningen till detta är att jag inte har haft något jag vill dela med mig av här och sen har jag tyvärr inte varit så kreativ på sistonde. Min kreativitet går i vågor. Just nu är jag i en lite svacka men det kommer förhoppningsvis upp snart igen. Så fram tills dess visar jag en lite teckning som jag gjorde för någon vecka sen eller två.


Välkommen

Idag är det återigen en strålande fin dag, med blå himmel och solen lyser. Snön är nästan bortsmält, våren har äntligen anlänt! Så underbart! Så trots att man kanske inte har så mycket roligt som händer i ens liv just nu, och man varit nere i en liten svacka måste jag ändå säga att vädret påverkar mig och gör mig ändå glad och exalterad. Om våren är här innbär det ju att det snart är sommar. En sommar som kommer spenderas på Öland, med massa jobb och förhoppningsvis sol och bad och umgås med sina vänner. Åhhå vad jag längtar


Jag vill..

Jag vill, men är så lat eller mer rädd kanske. Jag vill lämna in mina arbetsprov och ansökningar till de olika högskolorna. Men.. tänk om jag inte kommer in på någon av skolorna. Vad sjutton ska jag ta mig till då? Jag klarar definitivt inte gå arbetslös i alla fall det är en sak som jag är helt säker på.

I morgon kommer förfhoppningsvis bläckpatronerna hem. Då ska jag kopiera alla mina arbetsprover, sticka till och köpa kuvert, göra en anmälan på studera.nu och sen skicka allt. Det man kan göra efter det är egentligen bara att hålla sina tummar på att jag kommer in på någon av skolorna. Snälla snälla snälla.

Jag vill flytta, jag vill bort från denna staden, jag vill plugga, jag vill bli något, jag vill känna mig glad och trygg(vilket jag inte gör här). Så snälla ni där ute, ni kan väll hålla tummarna åt mig med?

Inte för att jag riktigt är 20 än..

Men tycker ändå texten stämmer in på mig ganska bra


Fan, vad ska jag ta mig till
Framtiden närmar sig
Jag vet inte vad jag vill
Eller hur jag ska klara mig
Jag önskar att jag kunde se
Vad jag är om 10 år
Kunde veta om jag skulle le
Eller om jag kanske skulle spara mig en heldel sår

Jag tar ett djupt andetag
Jag andas in och slappnar av
Att det kan vara så svårt att vara 20år

Fan nu är jag här igen
Ångesten smyger sig på
Jag önskar att jag vore den som visste vart jag ville gå
Vad jag skulle jobba med
Vill inte gå i mina föräldrars spår
Vill inte lätta in mig i ett led
För det är viktigt hur jag mår

Jag tar ett djupt andetag
Jag andas in och slappnar av
Att det kan vara så svårt att vara 20år

Och det finns dom som talar om
Vad jag ska vara vad jag ska bli
Så försöker dom peka var jag ska, stå vart jag ska gå
Och dom som dömer mig

Jag tar ett djupt andetag
Jag andas in och slappnar av
Att det kan vara så svårt att vara 20år

Jag tar ett djupt andetag
Jag andas in och slappnar av
Att det kan vara så svårt att vara 20år
Att det kan vara så svårt att vara 20år

Watching

En gammal bild från början av 2009.


Minnen minnen minnen

Satte mig precis vid datorn och bläddrade igenom alla mina bildmappar. Minnen minnen minnen väcks exempelvis; Sommaren "2006-den bästa sommaren". Motgångar, medgångar. Oj oj finns så mycket känslor och minnen i alla dessa bilder. Synd bara att man inte är så duktig på att framkalla bilder och sätta in dem i fotoalbumen.. 
Valsnäs 2006!

En övernattnings dag med mina underbaringar, sommaren 07

En Kretaresa sommaren 2008


Studenten 2009!

Detta är bara en liten liten bråkdel av alla minnen som svämmar över i mitt huvud just nu. Men tänkte bara dela med mig lite grann till er

Russian Roulette


Ensam hemma= spelar musik på hög volym och sjunger ut för fulla halsar, hoppas inte grannarna hör.. det låter inte grant må jag säga

Igår och idag

Igår var det lite fest med vännerna. Idag blir det nog ingen fest. Idag blir det nog att stanna hemma, funderar på att göra det lite lyxigt för mig själv och göra mig en dipp och skala några morötter. Sedan krypa ner under filten och se på tv hela lång kvällen. Ja så får det nog bli.... om inget annat händer vill säga, men det tror jag icke


Gotta be somebody


Nickelback – Gotta Be Somebody


Rihanna x2Vet dock inte om det blev så jättelikt. Men spela roll :)


A lovely little heart

Idag inhandlade jag äntligen lite nya canvasdukar, sedan fick även guld och silverfärg följa med hem. Lite roligt att få till lite nya färger i sina lilla akrylsamling. Så efter det lät jag bara min fantasi flöda iväg. Blev två tavlor gjorda idag.
Blev faktiskt ganska nöjd med dessa tavlor. Följdfrågan är  bara var sjutton jag ska göra av dom. Har tyvärr redan ett dussintal med tavlor som bara står i ett hörn på mitt rum.
Ska man försöka sälja några tavlor kanske...


Sömnlös i staden

Den senaste veckan har jag haft extremt svårt att sova. Vet inte varför, jag är trött men kan bara inte sova. Så idag känner jag mig mer eller mindre som en zombie då jag max har fått sova i 5 timmar. En del kanske skulle klara sova så lite men för mig är det på tok för lite sömn, speciellt när det pågått i snart en vecka.

Vet inte vad det är som oroar mig, men tror mycket bero på att jag bara gå hemma om dagarna. Jag klarar inte det, jag vill hålla igång, göra saker! Något som hade suttit väldigt fint är att få ta en veckas semester. Säger inte att det behöver vara utomlands, men bara komma bort härifrån ett tag...

Drömmer mig bort till en annan del, en bättre del av världen...

I dont wanna hideI dont wanna hide: I just wanna stay free to be me
En textrad från Anna Bergendahls låt This is my life.
Bra låt tycker jag och duktig är hon :)

(Ni får ursäkta den extremt dåliga kvaliten på bilderna, kladde ihop detta lite snabbt alldeles nyss och sen är det taget med den ursla webbcamen)

Lördag

God morgon, god morgon. Vilken fin dag det är idag, alltså nu syftar jag då på vädret.
Dagens planer? Sticka till mamma för att de ska kunna laga min bil, äta god mat. Sen får vi se om lilla jag orkar åka hem eller inte. Melodifestivalen är ju idag också, så eftersom jag typ alltid sett det kanske man ska ta och kolla på det idag med bara för att...

Angående något annat har jag stora planer på att färga mitt hår. Är så grymt trött på mitt hår som det är just nu. Varit blond större delen av mitt liv, så nu vill jag testa på en liten mörkare nyans. Som typ detta:

Riktigt snygg hårfärg om du frågar mig. Jackan på bilden har jag föresten tagit om beställt från H&M. Snyggt till våren och sommaren!

Kladd

Att "bara" kladda på funkade faktiskt bättre än vad jag trodde.
Blev faktiskt tro det eller ej ganska så nöjd med resultatet som blev.
..SÅ kanske ska man bara fortsätta på det spåret?


Kreativiteten

Kreativiteten åker i en berg och dalbarna. Det går upp och ner, det kommer kurvor osv. Har många ideér i mitt huvud men av någon anledning kan jag helt enkelt inte få ut det på papper.. just nu. Får försöka bevara ideérna i huvudet helt enkelt och plocka fram den när kreativiteten väljer att titta fram igen.

Om något helt annat. Imorgon bege jag mig till Ö-landet(som jag så fint kallar det, Öland alltså för de som inte fattar det) för att hälsa på min kära mormor. Förhoppningsvis kanske kreativiteten väljer att dyka upp då. Det hade ju inte varit helt fel.
Hoppas också att detta underbara väder håller i sig så kan ta ta några sköna promenader längs havet.
Denna bild togs i somras när jag var i Halmstad.

A million miles away


Underbart

Likaså idag har det varit en helt fantastisk dag med strålande solsken och klarblå himmel! Var ute och promenerade i 1 ½ timme idag och det var mer än underbart kan jag säga. Synd bara att man glömmer ladda batteriet i kameran såna dagar, eller att man inte kan sätta sig ner och bara måla/teckna av de fina motiven som finns ute.

I morgon ska jag låta min kreativitet fortsätta flöda hade jag tänkt. Börja på en ny målning kanske, eller varför inte färdigställa min Elvisteckning. Men fram tills dess ska jag se på Wallander som går på fyran och sova en sväng.


Glädjerus

Av någon konstig anledning fick jag tidigare idag ett glädjerus genom hela kroppen när jag satte mig i bilen. Solen lyste varmt på mig, klarblå himmel, solbrillorna på och på radion spelades det gamla goa sommarlåtar. Tänk om man bara kunde få behålla den känslan hela tiden eller i alla fall att den dyker upp lite oftare. 

Men såna här dagar som det varit idag med lysande solsken och man märker att våren kryper nämre livar faktiskt upp min annars ganska så tråkiga vardag. Vår vår vår, sommar sommar sommar! Jag längtar så efter det, jag både tror och hoppas att min lilla "vinterdepression" läggs på hatthyllan då. 

 

Rainbow

Man borde väll tycka att när man inte har något att göra om dagarna så borde väll man måla och rita en massa. Så är inte fallet, just nu för mig. Jag vill så gärna! Men hur mycket jag än vill så funkar det inte bara så. Jag måste finna insperation och lust att sätta mig ner. Började ju som sagt för några dagar sedan på denna bild ni kan se i förra inlägget, en bild på Elvis. Den är fortfarande inte klar, även om jag stundvis har satt mig vid den och ritat dit ett och annat streck.

Igår dock fick jag bara lust att kladda med färg och bara göra något, det slutade med regnbågens färger. Idag har jag färdigställt den. Blev faktiskt förvånad över mig själv. Trots min lilla svacka i måleriet/ritandet så har jag ändå lyckats göra en målning!


Blev ändå ganska så nöjd med den. Och nu som sett mina tidigare målningar kan se att jag följer spåret med mina "prickar". Om ni inte sett den kan ni se dem här.

Back on track?

Idag kände jag faktiskt lusten att ta tag i blyertspennan igen på ett ganska så bra tag. Beslutade mig för att rita av en kille eftersom jag så sällan gör det(tycker det är svårare att rita killar av någon anledning). Jaja i alla fall. Såhär långt har jag kommit på den än så länge. Har med andra ord en hel del kvar på denna teckning ;)

RSS 2.0