oncontextmenu="return false"

Summergirl

Det här blev gårdagens lilla bild som jag satt och ritade med mina färgpennor. Blev visst lite sommrig med alla blommorna som blev runt bilden. Lite dumt kanske att sitta och rita sommriga bilder när det är 10 minus och snöar utanför fönstret. Ganska så mysigt i och för sig men jag är nog ändå mer en sommarmänniska som vill ha värme!:)


(ursäkta de lite suddiga bilderna, tagen med webbkameran då mitt batteri till kameran har dött)

 


Fotografering

Igår var faktiskt första gången på väldigt länge som jag greppade tag i systemkameran här hemma och beslutade mig för att fotografera min söta lilla Melissa. Blev faktiskt några kort som jag blev riktigt nöjd med och som jag fundera på att framkalla. Här är några av dom:

Ni måste hålla med om att hon är riktigt söt litet charmtroll?!Grubbel...

Inte för att detta är någon teckning eller målning, dock handlar det om detta. Känner mig just nu så himla kluven på vad och hur jag ska göra med utbildning. Just nu är jag arbetslös och söker jobb så gott det går, dock har ju alltid min dröm varit att få bli illustratör och inte jobba i en matbutik eller liknande. Det lilla lilla problemet är bara det att det finns endast två utbildningar i hela sverige som har med just illustration att göra. Dessa två ligger i Eskilstuna och i Gävle. Jag själv bor nere i Kalmarområdet. Så med andra ord kommer det blir en låååång flytt för mig OM jag nu ens skulle komma in på någon av dessa program vilket såklart inte alls är säkert att jag gör. Det jag oroa mig mest för är att jag inte ska trivas dit jag flyttar, att jag inte finner någon umgänge som jag trivs med, att mina vänner och familj inte kan träffa mig särkilt ofta och att man på det sättet kommer glida i från varandra..

Varför måste utbildningarna vara så himla långt bort, eller varför bor jag inte bara närmre?. Jag hatar verkligen att ta såna här beslut, men eftersom detta har varit min dröm sedan väldigt lång tid tillbaka är det då inte värt att jag i alla fall försöker? Det kan ju inte bli värre än att jag hoppa av utbildningen och flytta hem igen eller hur?..

Hur skulle ni göra, har ni något förslag på någon annan utbildning? Jag är för tillfället ganska så kluven och känner att jag bara blir mer och mer frustrerad så fort detta kommer på tal.. 

(ursäkta mitt lilla gnäll)

Nuvarande teckning

Igår kväll började jag lite smått på en ny tecking. Efter en sisådär 20 minuter kände jag bara att jag tappade lusten att färdigställa den.. så får väll helt enkelt hoppas att jag kan färdigställa den idag istället.


Förövrigt tror jag att jag ska ta mig en riktig långpromenad idag då solen faktiskt lyser på himlen för ovanlighetens skullPromarkers

Yay! Idag har jag faktiskt tagit och beställt promakers pennor till mig. Har länge tänkt att beställa men har aldrig riktigt blivit av. Men nu är det beställt och nu längtar jag tills de dimper ner i brevlådan så jag kan börja på att testa måla med något nytt material! Ska bli så spännande så :)


Annars så ska jag bege mig ner på lilla staden för att beställa mina nya glasögon(tyvärr ett måste då mina gamla är inte så snygga och ser inte så bra i dom heller, inte för att jag använder glasögon så ofta då jag är en liten "linsnörd")

Utveckling

Här om veckan när jag besökte mormor fann jag mig en gammal teckning som jag ritade till henne för 1 ½ år sedan. Hon bad mig fylla ut den lite då den dels hade blekt och dels var väldigt väldigt svagt ritat.
Helt otroligt hur mycket man kan utvecklas på bara 1 ½ år..
Det jag utvecklats mest är inte hur man ritar ansikten eller propotioner utan helt enkelt att våga ta i med pennan, det ska ju synas när man ritar eller hur?!. 

Resultatet som blev efter jag fyllt i teckningen blev verkligen som en chock för mig. Ritade jag verkligen så ljust förr? Men också kul att se att man som sagt kan utvecklas. Det är ju trotallt de senaste två åren som jag verkligen har tagit tag i detta med att rita, såklart ritade jag innan dess med men då hade jag ganska så dåligt självförtroende och tyckte inte alls jag kunde rita..
 Vissa säger att jag har talang, och visst kanske jag har men det är ju inte så att det bara föll från en klar himmel och sen kunde jag rita som jag gör. Det ligger ju trotsallt övning bakom det också... Enligt mig kan alla rita :)

Jaja det var bara lite tankar jag ville dela med mig av. Här kommer bilderna: (det är en gammalt foto på mormor som liten som jag ritat av)

 

Vilken?

Nu är det så att jag faktiskt tänkte vara med i en tävling,(är aldrig mer i tävlingar annars men någongång måste ju vara den första antar jag). Nåväl så är det en av mina favoritbloggare KanDee som har en teckningstävling på sin blogg. Även om det finns grymt många talanger ute i vårt avlånga land så tänkte jag ändå vara med att tävla.

Har dock lite problem vilken av dessa två jag ska ta.. Den första ritade jag i helgen och den andra satt jag och ritade för några veckor sedan. Ni får gärna hjälpa mig och säga vilken ni tycker jag ska välja!
Nöjesmassakern

Dagen har beståt av inget mindre än tvtittande, har suttit och tittat på Nöjesmassakern i princip hela dagen. ÄR verkligen kul haha (i alla fall om man har den humorn jag har).
Lite exempel kommer här nedan;
Detta är bara några exempel. Finns mer att se på youtube. Sjukt kul om man frågar mig, men som sagt min humor är ju som den är ;)

Fallen Angel

Lägger in en lite äldre bild sen nov-dec 2009. Lite så som jag känner mig idag... men bara för det så tänker jag inte stänga in mig på mitt rum och deppa, utan bege mig istället ut och festa med vänner. Hoppas ni andra få en bra fredagskväll!


Paint

Jaha, dagens lilla bild är då denna. Fick insperation från denna bilden.
 Vet dock inte om jag blev så jättenöjd med denna som de tidigare två. Kanske är det inte bra att sitta och måla med färgpennor hela tiden som jag gjort de senaste tre dagarna. Dags att gå över att måla med lite akryl eller ta tag i blyertspennan för en liten stund kanske?


Rock Chick

Jaha nu sitter man här igen, klockan är återigen alldeles för mycket.. men blir lätt så när man inte har några måsten att göra under dagarna. Eller ja måsten finns det väll alltid.. men ja ni fattar vad jag menar

Här i alla fall dagens bild(eller ja i själva verkat gårdagens bild då klockan har passerat ett). Har verkligen fastnat i det här med att rita med färgpennor och tusch tillsammans, superkul ju!


Carpe Diem

Här sitter jag och är en liten nattuggla. Har svårt att släppa pennorna/penslarna när jag väl har börjat. Lite så att jag måste göra klart det jag gör i stunden då det är då jag har insperationen och rädd att jag inte ska göra klart "projektet" dagen efter.

Nåväl.
Jag har glömt hur roligt det är att rita med vanliga hederliga färgpennor! Var evigheter sedan sist. Såhär blev resultatet i alla fall:Belief Hope & Love

Igår blev det en lugn och skön hemmakväll med mig, tvn, katterna och mina målarsaker. Ganska så skönt med såna dagar (speciellt om man festade dagen innan)..
Nåväl, som vanligt vet jag inte riktigt vart det ska sluta när jag börja måla. Men såhär blev i alla fall resultatet igår. Vet inte riktigt vad jag tycker om den egentligen, velar fram och tillbaka... dock vet jag inte vad det är jag ska ändra på, om jag ska ändra något. Så fram tills jag kommer på det(eller om ni har något förslag) så kallar jag denna målning färdig..?
The Red Lost Love


Blev precis klar med denna teckning. Som jag startade att skissa lite på igår.
Bilden fick namnet The Red Lost Love och det får helt enkelt tala för sig själv..

Ett litet tips

Ett litet tips kommer här. Börja inte rita när du är trött och samtidigt sitter framför datorn och chatta på msn och surfar runt. Det kan sluta såhär:


Christina Aguilera blev blå och röd istället för grå och röd som var min plan.
Men ja vad gör det om hundra år då.. hon kanske bara har varit ute i det kalla vädret innan detta togs ?;)

Follow the dots


En ny kladd eller illustration. Kalla det vad ni vill


Dagens två verk

Dagens två verk kan ni se här nedan. Började med att jag målade den rosa/röda färgen. Därefter släppte jag bara allt och lät handen styra. Slutade med ja massa krumelurer och ett hjärta. Beslutade mig då för att göra en till fast blå/grön. Så skönt att måla och bara släppa allt och låta det bli vad det blir.
Måste ändå säga att resultatet blev bättre än vad jag hade hoppats på.

Vad tycker ni?  Ska de hänga tillsammans eller var för sig?

Hej

Hej!
Detta är alltså min nya blogg.
En blogg som kommer innehålla bilder som jag målar.
Kanske en liten gnutta av vardag när jag känner att det är något jag vill dela med mig av. Hoppas ni gamla läsare hänger med  och välkommnar även nya läsare om det finns några därute i cyberspace.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0