oncontextmenu="return false"

Bella och Edward

Igår satt jag mig återigen och ritade lite på Bella och Edward. Det är en sådan teckning som ligger på mitt skrivbord och när jag känner för att teckna lite drar jag några streck. Frågan är om den någonsin kommer bli klar, men det får vi väll hoppas.


Grattis!

Tidigare idag när jag ironiskt  nog satt i bilen på väg till stan slog det mig..

Att idag har jag haft körkort i exakt ett år. För ett år sedan satt jag i en bil och svettades som en gris och skakade av nervositet. Jag hade uppkörning och jag klarade det. Tänk att det faktiskt har gått ett helt år sedan dess.
HELT sjukt ju...

Men ja Grattis till mig och mitt körkort som firar ett år idag ;)


Bra låt fin text


Bra låt, fin text. Ska nog måla/rita något utifrån denna text..



I am the wilderness locked in a cage
I am a growing force you kept in place
I am a tree reaching for the sun
Please don't hold me down
Please don't hold me down

I am a rolling wave without the motion
A glass of water longing for the ocean
I am an asphalt flower breaking free but you keep stopping me
Release me
Release me

I am the rain that's coming down on you
That you shielded yourself from with a roof
I am the fire burning desperately but you're controlling me
Release me
Release me

typiskt..

När man väl  har en dundrande ide på vad man vill måla, då finns det givetvis ingenting att måla på. Så himla irriterande. Så idag ska jag försöka på något som jag kan måla med mina akrylfärger, var allt för längesedan de användes nu.

Men fram tills dess bjuder jag på en annan tavla. En tavla som jag gav bort i födelsedagspresent :)



Sötnosen min

Tidigare idag upptäckte jag att mina lilla underbaring och sötnos till katt satt väldigt roligt!
Och när vi ändå pratar om henne så måste jag säga att hon är den sötaste och snällaste katt som finns. När matte är lite nere brukar hon ge mig stora bamsekramar(när jag har henne i famnen då såklart, så lägger hon båda sina tassar runt min hals och borrar in sig i mitt hår och spinner förfullt), och när jag ska sova ska hon allltid ligga bredvid mig på huvudkudden.

Är så otroligt glad att jag har den lilla filuren! Djur är människans bästa vän som man brukar säga?





Självklart betyder mina vänner och familj otroligt mycket för mig också, och ja Simba får också vara med på ett litet hörn, även om det inte är min katt utan familjens.

Har ni några djur, och vilka i så fall? :)

Vilka?

God morgon, god morgon! Här kommer en liten "work in progress" bild på den jag började teckna på igår. Så denna har jag försökt tänk färdigställa idag i alla fall.

Kan ni se vilka detta är?


Jag vill!

Jag vill skapa, men jag vet inte vad!
Sanden har återigen runnit ut mig.. sitter istället och kollar på kläder och önska att jag hade obegränsat med pengar. Vilket jag såklart inte har. Men drömma kan man ju alltid inte sant?
Så ja vad ska jag göra idag? Ingen aning, vädret är sådär halvtråkigt så att sätta sig ute och läsa låter ju inte så jättekul kanske.

Nej men seriöst om ni har något förslag på vad jag kan måla/rita. I akvarell, blyerts, akryl/olje färg, promarkers pennorna osv.

Så säger jag bara att alla förslag hjärtligt välkomna! :)



Min dag

Under dagen har jag gjort följande:
Var som sagt iväg och handlade lite mat. När det var gjort gick jag ut och satte mig och läste och njöt av solen.

Läste en av mina favoritböcker, just andra boken i serien är kanske inte den bästa. Men måste ju helt klart läsas. Hm.. tredje gången jag läser den nu.


Utöver detta har jag då givetvis ätit. Suttit vid datorn en stund har jag också gjort, och nu väntar jag på att en kompis ska komma förbi.

Vad tycker föresten ni om dessa böcker?


Animals

God morgon god morgon sunshines! Idag lyser solen vilket såklart inenbär att jag tänkt sätta mig ute i solen en lite stund. Innan dess väntas ducshen och sen ska jag till stan och handla lite mat.

Här har vi några bilder från min "djurserie" som fortfarande väntar på att få någonstans att bo. Ni får ursäkta det väldigt dåliga kvaliten,taget med webbcameran..




Sorry va

Jag får ta och ursäkta min extremt dåliga uppdatering som har varit nu de senaste dagarna. Har bara inte haft något att skriva om och idag är jag extremt seg..
Men i morgon är jag på fötter igen och då blir det mycket uppdatering kan jag lova! ;)

Idag

God morgon god morgon. Idag är det en ny dag och vet ni vad? Solen skiner och det är inte ett enda moln på himelen. Kan ju inte bli mer perfekt då det i eftermiddag/ikväll/inatt är cruising i staden. Hoppas bara att vädret håller i sig lite grann också..

Idag får det bli en lite nyare "ur arkivet" bild. Denna är från början av 2009 och ska föreställa Pink.

YEAH

Hela eftermiddagen/kvällen har bestått av att umgås med mina vänner. Vi har bland annat sjungt singstar och oj oj vad fantastiskt duktiga vi är haha! Sen har vi även köpt oss chips och dipp och oj vad det slankt ner fort kan jag ju säga. Just nu sitter och lyssnar på gamla goa greaselåtar! haha!

Sha Na Na – Hound Dog

Let the music play

Nu har jag alltså gjort klart den tavlan jag höll på med igår. Jag säger bara en sak, hatar(eller okej hata är kanske lite överdrivet, men ja ni förstår vad jag menar) att rita gitarrer. Visst är det häftiga men åhh så pillrigt och jobbigt det är att rita. Jaja här är resultatet.
Säg gärna vad ni tycker :)


Just nu

Oj oj, det ser verkligen inte vackert ut på mitt golv just nu måste jag erkänna. Ser lite ut som det har skett en jordbävning eller något sådant här.
I alla fall är det såhär långt jag har kommit på min pågående tavla. Får bara hoppas på att det blir som jag tänkt mig denna gång med!
 

Kreativiteten fortsätter

Idag fortsätter kreativiteten.

Har ytterligare en idé, lite i samma stuk som ballerinatavlan.
Nu har jag dock tagit mig en paus och mumsar nu på min kladdiskaka med grädde som jag lagade till mig i går kväll faktiskt..


The invisible mermaid

Igår kollade jag och en kompis på "Alice in Wonderland" och den var faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig. Troligtvis ännu bättre när man ser den på bion men i alla fall. Min favorit var ju helt klart den gråa kaninen, haha så jäkla söt och vilka härliga kommentarer han kom med.

Nåja idag är det en ny dag och sam vanligt har jag ingenting planerat.. men jag tänkte i alla fall visa er den största tavlan jag har gjort än så länge. Vet att jag visade den på min gamla blogg, men ja här har vi den i alla fall. Jag kallar den The invisible mermaid.



Dance

Dagen har bestått av målade och ritande. Målande med mina promarkes till en kompis arbete i skolan(hon ville ha ett par seriefigurer då hon ska berätta en myt/saga). Sedan har jag också sysselsatt mig med att göra ytterligare en bild med ballerinaskor.

Min plan var att rama in dessa två par ballerinaskor i en ram och sen skriva någon text bredvid. Såhär blev resultatet. Färdig att hänga upp på en vägg. Frågan är vilken vägg.Har ingen plats i mitt rum som det ser ut nu i alla fall.




Ballerina

Igår eftermiddag fann jag min inspiration och kände då för att göra någonting i blyerts. Så fick det blir. Resultatet kan ni se här nedan. Planen är att jag ska göra ett till blyertsteckning i samma stuk och sedan rama in denna i de ramar jag köpte på ikea för några dagar sedan. Får väll se om jag håller mig till planen och om det blir bra.


Grattis

Min kära mormor skickade nyss sms till mig och grattade mig på min namnsdag, det är alltså Amalia och Ameli som har namnsdag idag. Var mer än jag visste faktiskt haha!
Så ja Grattis till lilla mig nu då.

Fireflies

Idag är en såndär seg dag då man inte riktigt vet vad man vill. Jag vill måla/rita men jag vet inte riktigt vad? Försöker finna inspiration, men kanske ska man bara låta inspirationen komma till mig istället?

Just nu sitter jag och lyssna på lite youtube klipp. Hittade detta klipp, han sjunger ju grymt bra och har lyssnat på de flesta videos han har gjort. Denna har jag dock inte hört och eftersom denna låt är en av mina favoriter just nu så är det ju inte så konstigt att jag tycker om hans version också! Lyssna och njut.

Och föresten tipsa mig gärna vad jag kan måla/rita!


Katy Perry

Detta är alltså en av de många teckningar jag har suttit till och från idag och målat på.
En bild på Katy Perry ska de föreställa. En väldigt bra sångerska om man frågar mig. 
 
Hennes bästa låt är ju helt klart Hot N Cold, men just nu går låten "If we ever meet again" på repeat här hemma.
Har ni någon favorit med henne?


Tiden

Snart har ytterligare en dag passerat. Tiden går snabbt när man har roligt heter utrycket va? Ja jag har mer eller mindre suttit och målat hela dagen idag också. Vaknade upp från kreativiteten vid fyra och upptäckte hur hungrig jag var. Så då var det helt enkelt bara att gå och fixa sig lite mat. Nu sitter jag och fundera på att ta mig en liten promenad innan jag sätter mig och måla igen, och såklart får man ju inte glömma bort att det är arn ikväll!


Ny vecka nya utmaningar

" Ny vecka-nya utmaningar?"

Igår bad en bloggare mig om jag inte kunde rita av henne med mina promarkes. Varför inte tänkte jag, lite utmaning är alltid roligt(är ju inte så van att rita självpoträtt med mina promarkes pennor..än). Ja i alla fall visst var det en utmaning och visst vet jag inte om jag egentligen är så där 100 % nöjd med den. Men istället för att sitta här och klaga så säger jag bara "Här är den nyaste teckningen som jag gjorde i igår, det här är tjejen  jag ritat av"



Hoppas ni gillar det!
Och.. ni får väldigt gärna säga vad jag kunde gjort bättre osv.

Roses are red?

Or maybe grey? 


Inte riktigt som man tänkt sig

Ja det blev visst inte så lugn kväll igår i alla fall. Slutade med att det blev en ganska så oplanerad sväng till till Kalmar för fest! Var riktigt kul och trevligt i alla fall, men ja lite ont i huvudet har man ju allt idag. Fast som jag brukar säga: vad gör det om hundra år?!

Så dagens planer är kanske inte så svåra att lista ut. Blir alltså att ta det lugnt idag(och ja idag kan jag försäkra er om att det kommer bli en lugn dag).


Home

Är nu hemma från ett födelsedagskalas. Funderar på vart nästa steg ska bli i kväll. Ska troligvis vara med några vänner, frågan är ju bara vad man ska hitta på. Fram tills vi kommer på vad vi ska göra ska jag sitta och spela lite skön musik, försöka komma på mitt nästa "genigaliska" drag som ska hamna i mina nyinköpta ikearamar.


och ja just det, såg att vi hade ostbågar hemma, eftersom det låter väldigt lockande är det nog inte helt omöjligt att det slinker ner en och annan ostbåge eller "ostvåge" som jag sa när jag var liten.


Ur arkivet

Idag får det bli en ur arkivet bild, tills vidare. Denna gång blir det en bild som jag gjorde när jag var runt 8-9 kanske? Haha det roligaste är ju det McDonaldsgubben säger. Ta en titt:

"Här har ni balonger för inga kr alls!"


Första tavlan inramad!

Första tavlan är inramad...och såld! Mina kära mormor ville så gärna ha den så hon köpte den. Andra tavlan i mitt liv som jag har sålt. Visst det är bara släktingar till  mig men i alla fall, man blir så sjukt glad att någon uppskattar det jag gör!
Här nedan kan ni se resultatet, tyvärr lite suddiga bilder, men struntsamma!



Bra dag

Blev en lång dag i kalmar med en del shopping i alla fall. Hittade några blliga fotramar som jag tror kan göra susen till mina små djur. Hittade dessutom en cool vattenkanna, ett sött påslakansett och billiga vinglas som får följa med mig när jag flyttar, Ikea är bra och billigt!
Sen fynade jag även ett par söta ballerinaskor för endast 100 kr på H&M!

Så måste säga att jag är ganska så nöjd med mina inköp ialla fall.

Hey soul sister

Nu ska jag snart bege mig till Kalmar för lite shopping. Får väll se om jag hittar något spännande. Det jag är mest på jakt efter är ju ett par ramar till mina djur som jag har ritat(se några inlägg ner).
Sen är det ju bara en bonus om man hittar något mer man tycker om ;)

Bjuder på en bra och svängig låt tills jag skriver mer eftermiddag/ikväll.

Om jag kunde drömma

Underbara dag det har varit. Var som sagt iväg och klippte mig idag(dock så cyklade jag inte då jag hade dåligt med luft i däcket). Sedan har jag mer eller mindre suttit ute och läst hela dagen, Om jag kunde drömma. Har nästan läst ut hela boken. Ni som har läst den vet att det är grymt svårt att släppa ifrån sig boken. Älskar citaten "Om jag kunde drömma så skulle jag drömma om dig" eller "Så lejonet förälskade sig i lammet. Vilket korkat lamm. Vilket rubbat masochistiskt lejon". 
Slutade dock läsa när jag skulle äta och när mina kära vänner plingade på här.
 

 

Förslag

Idag är det återigen fint väder(känns som jag alltid säger så, men det är ju så det ligger till). Dagens planer blir att jag ska cykla(!) ner till stan för att klippa mig lite grann. Så under tiden får ni ta och titta på denna bild på Lily Allen som jag gjorde igår med mina kära promarkers. Blev dock inte så jättelikt kanske, men vad gör det om hundra år!


Har ni föresten något förslag på vem jag kan måla av med mina promarkes?

Tiger

Idag får det bli en "ur arkivet"-bild. Detta är tiger från Nalle Puh och den ritade jag när jag var 11 ½ år ungefär. Som sagt alltid lika roligt att titta på gamla teckningar.


Nu ska jag nog ta och gör mig i ordning, sätta mig och läsa "Om jag kunde drömma" eller fortsätta på en liten teckning jag började med för några dagar sedan. Vi får väll se vart det slutar.

Sol sol sol

Åhh härliga dag som varit! Dagen har spenderats av att jag har hjälp mamma att tvätta och städa "min" bil(som i själva verket egentligen är mammas). Efter det satte jag mig ute på altanen och läste. Så himla underbart!
Nu ska det snart börjas med middag här.

Vad har ni haft för er denna soliga vårdag?


Dagen som varit

Haha, jag vet inte vad jag ska säga. Hela dagen(till och från,  har varit ute på en promenad, ätit och läst lite också då) så har jag målat,skissat upp en massa teckningar på massa olika djur. Har tappat räkningen på hur många jag är uppe i nu. Men har verkligen en rolig ide. I veckan ska jag in till Ikea och köpa ramar till mina små djur. När det färdiga resultatet är ordnat lägger jag ut det på bloggen här! Ihh! Hoppas det blir som jag vill!


Nu har jag i alla all en paus från mitt kladd idag. Sitter och kollar på någon film och ska nog tro det eller ej snart gå och sova.

En effektiv dag

God morgon säger jag och min lilla kissekatt Melissa. Har precis ätit frukost och ska snart bege mig mot duschen hade jag tänkt.

Igår hade jag föresten en massproduktion skulle man kunna säga. Kände för att rita massa djur med mina promarkes. Här nedan kan ni se några av de jag gjorde igår. Frågan är nu bara vart man ska göra av dessa?


Cheryl Cole

Ibland kan spotify-reklamen vara bra. Jag har hört denna låten några gånger på radion och tyckt den var bra men inte uppfattat vem som sjungit den. Så alldeles nyss gjorde de reklam för Cheryl Cole och nu lyssnar jag på den om och om igen. Grymt bra låt! :)
Cheryl Cole – Fight For This Love


Måste föresten säga att jag älskar denna bild. Fundera på att rita av den.

De..

tre vännerna.


Alice Cullen

Idag färdigställde jag en teckning som har legat orörd i några dagar. En bild på Alice Cullen från Twilight filmerna, eller som hon egentligen heter Ashley Greene.
Sammanlagt tog väll teckningen 2 timmar att göra.

101 dalmatinerna

Idag tänkte jag då bjuda på en gammal goding till teckning igen. Denna gång är det en teckning som jag gjorde när jag var nyss fyllda nio år alltså 1999, och tyckte om 101 dalmatinerna. Kom ihåg att jag var väldigt nöjd med denna teckning då haha. Den har ju sin charm ändå, tur att man utvecklas under åren i alla fall :)


yay!

Igår eftermiddag landade mina efterlängtade promarkespennor i brevlådan. Åtta stycken beställde jag så nu har jag sammanlagt 18 och jag vill bara ha fler. Har ni inte dessa pennor och älska att måla,kladda så är detta verkligen det ultimata tipset, tycker jag i alla fall!

Så det första jag gjorde igår var att slita upp förpackningen och kladda lite. Resultatet blev väll sisådär, men åhh det är ju roligt att kladda och bara göra något också!

True Blood


Blyerts och akvarellfärger


Arbetsprover till Gävle

Jag tänkte jag kunde visa några av de arbetsprover jag valde att lämna in till de två högskolorna.
Den ena högskolan jag har sökt till är en i Gävle som heter Bild och serieberättarprogrammet.


En av uppgifterna var att man skulle göra var en karikatyr av en känd person. Jag valde Mr Bean. Har visat denna bild förut i bloggen men kan visa den igen.

En annan uppgift var att göra 4 stycken modellteckningar. Detta är en utav dom. Mamma på bilden, blev dock inte så jättelikt mamma, speciellt inte i ansiktet.

Man skulle också lämna in fyra stycken valfria arbetsprover. En av de  jag valde skicka in var denna bild.

Sen skulle man också göra en ensides serie. Denna har jag tyvärr inget bra kort på och klantig som jag är skickade jag ju in orginalteckningen till högskolan så..

Miami Ink

Varje vardag klockan tolv är det Miami Ink på Discovery.
Detta är något som jag nästan alltid tittar på. Mycket intressant att titta på tycker jag. Kanske för att det ändå har mycket med konst att göra, tatuerarna där är ju helt otroliga på det dom gör.
Tänk om man skulle bli tatuerare?
 Haha, nej det är nog väldigt svårt att blir det och skulle nog inte passa mig som person heller. Men jag måste säga att jag blir väldigt inspererad av det dom gör och sen får jag ju såklart alltid lust att tatuera mig igen. Men nej det får vänta tills jag verkligen vet vad jag vill ha!


Ur arkivet

Igår kollade jag igenom min väldigt gamla  och fulla pärm med bilder som jag har ritat sedan jag var väldigt liten. 
Hittade några bilder som jag ritade i femman-sexan tror jag. Haha ganska så söta bilder ändå, jag var ju ändå bara 11-12 år då
 
Haha, tror det ska föreställa mig på bilden som är ute och promenerar med min katt. Om jag inte minns fel tror jag att det var något tävlingsbidrag i skolan, att man skulle använda reflexer när man var ute och gick, cyklade osv.

Denna är ju bara för söt haha, kaniner och en räv. Är det verkligen en bra kombination?  Verkar inte heller som jag riktigt färdigställde denna bild, eller kanske solen och molnet bara ska vara vitt?

3 april

3 April idag. Tiden går rasande snabbt. Solen lyser idag med, och snöhögen på framsidan är ni minimal. Finns inte mycket kvar av den vilket såklart är skönt. Snart ska jag bege mig ut i solskenet en lite stund. Ikväll blir det fest.
Ha en bra Lördag


1 april

Idag är det 1 April men jag har ännu inte blivit lurad(vad jag vet?). Dagen har spenderats med att jag har gjort klart alla(läs ALLA) arbetsprover, så i morgon ska jag bege mig till posten för att skicka in alla dessa arbetsprover. Annars har jag inte gjort så mycket, varit en liten runda på stan och njutit av det fina vårvädret.

Nu sitter jag och lyssna på massa gammal go musik, så till det tyckte jag det passade att lägga upp en gammal bild som jag ritade för 1 år sedan ungefär.

RSS 2.0